lunes, 29 de junio de 2009

TIRAR LA TV PER LA FINESTRA!?

Demà passarà un gran aconteixement!!! Demà ja tindrem sistema analògic: amb més canals, més nitidesa d'imatge, so més bo,... tot més i més... Ja tindrem TDT!!!. I ara ens veiem tots obligats a comprar un aparellet per adaptar la nostra tele, o les nostres teles, a aquest nou sistema.

I si no ho fem: ja "podem tirar la TV per la finestra!", com diu el Govern Balear. Millor no donar idees, perquè ja són molts els diners que es dediquen a netejar platges, fons marins, abocadors incontrolats. I ara sols faltarà que del cel caiguin teles.

Tal vegada, hagueren pogut emprar aquests moments, per a donar difusió del que es pot fer quan un electrodomèstic no acaba d'anar bé.

Com sembla que, afortunadament, podrem continuar mirant TV3 i Canal 33, al final aquest avanç serà positiu, crec...

Així, no tireu la TV. A més si uns dies no tenim tele, sobreviurem!!!

TIRAR LA TV PER LA FINESTRA!?

jueves, 25 de junio de 2009

ESTIU!!!


Ja fa quatre dies que ha començat l'estiu. Acostuma a fer-ho, cada 21 de juny. És a dir ja ha acabat la primavera, que és com ja vaig dir, la meva estació preferida.

Ara comença l'estiu, que ja fa temps que és l'estació que hem cau més malament.

Això hem passa des de que hem van diagnosticar l'esclerosi múltiple, ja fa quinze anys.

Hem van dir que la calor m'ho faria passar més malament. m'ho vaig creure. I ja no vaig disfrutar el que calia i això que he tingut moments molt bons: quan hem anat a banyar-nos amb els fills i filles i les amigues, a Es Grau, Punta Prima o Cala Galdana, emprant la cadira amfibica, un estri que t'ajuda a poder tocar l'aigua. És fantàstic.

També és una bona època per a relaxar-se. No cal ajudar a fer deures, ni ajudar a estudiar, ara si és necessari ajudar-los a no deixar de fer petites coses: llegir, escriure... I ser-hi. Que el temps passa molt ràpid.

Per aquest estiu m'he proposat no agobiar-me: escoltar bona música; veure qualque pel·lícula; moure'm més del que, de vegades, vull.

També anirem a la platja. Avui havíem d'anar a St. Tomàs però ha fet trons, ha plogut, etc. i no hi hem anat. Ho farem diumenge. Si és possible.

Vull que aquest sigui l'estiu de les sonrises, del bon humor, segur que m'ajuda a estar millor i a fer la vida més agradable a les persones que hem rodegen.

De moment cada vespre ens ho passem pipa amb en Nis, un periquito d'en Gerard, que en Xavier vol que voli i, per aconseguir-ho, li treu un picarol.

Són cosetes molt petites que fa la vida més possitiva i divertida. I aquest és el camí que vull empendre. Adèu a la vessa!!! La vida és massa vida per no gaudir-ne cada segon.


viernes, 19 de junio de 2009

DIES D'ASSUMPTES PROPIS

Avui és divendres i, a partir de demà tinc vacances fins dia 30 de juny. I, avui estic gaudint d'un dia "d'assumptes propis". Per què? Són els dies que tenim els funcionaris per: vacances? No. Anar al metge? No. Anar a fer un examen? No. Complir un deure inexcusable? No. Assumptes sindicals? No. Mudança? No. Cuidar un familiar? No. Així, què és un "dia d'AAPP" si, quan necessitem aquests dies, per fer una d'aquestes gestions, per bé o per mal, ens faciliten el temps per poder-ho fer. Voleu dir que no són, simplement, set dies més de vacances? encobert baix aquest nom tant misteriós, que sols entenem els funcionaris?

sábado, 13 de junio de 2009

PROVA



HOLA, HOLA... COM VULL QUE TINGUIS, DE PRIMERA MÀ, EL QUE ESCRIC, T'ENVIO AQUEST MAIL. HEM POTS CONFIRMAR QUE L'HAS REBUT? MIL GRÀCIES, Marga

viernes, 12 de junio de 2009

VISITA A SON DURETA


El passat dimarts, el meu company i la meva filla, van anar a Son Dureta, per a una primera visita a un neuròleg - pediàtric.
La visita era a les 11.30 hores, eren els primers a atendre i el metge, no va acudir a la consulta fins a les 12.45 hores. La visita va durar màxim 30 minuts i el metge els va emplaçar per a fer una nova prova, pel dia 28 de setembre. És a dir, pràcticament, tres mesos més dient-los que la propera setmana, havien de cridar per a demanar nova cita, perquè encara no tenien l'agenda a punt i, desprès s'ompliria de seguida. Podem comptar en que els resultats els tindrem el mes de desembre, gener o febrer?
Mai entendre perquè, des de les institucions sanitàries, tenen tant poc respecte, pel temps dels altres. Possiblement ens hauriem de queixar més.
Tot plegat, de moment, fa nou mesos que esperem saber què té la nostra filla, si és que té quelcom i, al manco passarà mig any més.
I tot per fer: una resonáncia magnètica, dos encefalogrames: el primer va quedar malament, perquè tal vegada, estava refredada. Mai ens van dir que amb aquesta circumstància no es podia fer. Sols ens van dir que no dugues ni colònia ni gomina.
El darrer metge, desprès d'un interrogatori per a saber perquè hi anaven, va dir que si llegia poc a poc, era per manca de pràctica, que havia de treballar més... Que ella podia!?
És a dir, paciència i més paciència. Mentre, hem perdut quasi el curs, per a no saber ni nosaltres ni el professorat a què ens haviem d'atendre.
Tampoc entenc perquè els diaris locals van plens d'agraïments als professionals de la medicina quant, crec, simplement fan la seva feina.

lunes, 8 de junio de 2009

EL DIA DESPRÈS

Avui ja és dia 8 de juny, i ja han pasat les eleccions al Parlament Europeu. I, al migdia, quan he vist com havia quedat de "blau", el mapa d'Europa, he tingut un poc de temor al futur: xenofòbia, properes lleis que no ens agradaran, més obligacions, menys drets, més corrupció i més robos a la ciutadania?... Ai!, què malament s'han explicat els responsables polítics, i que poc han animat a participar. I ara, es veuran recolzats a fer el que vulguin... M'agradaria que analitzessin, el motiu de l'abstenció al vot, el perquè més d'una persona, democrata i progressista, ha optat per no votar: serà que la vida del polític té poc a veure amb els problemes del ciutadà? I també un poc d'autocrítica, per favor que, al final, tots guanyen i la població es desenganya.

domingo, 7 de junio de 2009

PER QUÈ PRIMAVERA 63?

Hola, a tots i a totes!
Avui ja tinc el meu blog. No m'atravia a fer-ho, però al final, gràcies a un sopar amb dos bons amics, m'he decidit i us convit a participar-hi
Es diu "primavera 63" perquè és l'any en  que vaig néixer i, a més, la primavera és l'època de l'any que m'agrada més: hi ha més llum, encara no fa massa calor, acaba l'escola, hi ha més flors, i més pardalets. Tot reviu!  
Encara, no sé exactament, a qué es dedicarà, però d'entrada serà per expressar pensaments, ideies sobre temes que van passant, críticas positives o negatives...

Participe-hi!!! Marga Monjo